Polévka z husích drůbků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 0.5 ks kapusta 1 ks houska 1 hrst hrách 1 snítka libeček 1 ks husí drůbky 1 ks husí hlava 1 ks husí křídla tuk na osmažení
Postup Polévka z husích drůbků recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách si předem namočíme. Očištěné a omyté husí drůbky s hlavou a křídly vaříme ve slané vodě spolu s libečkem.
Játra jemně usekáme a osmahneme na másle.
Zeleninu očistíme, omyjeme a přidáme ji vcelku k poloměkkým drůbkům s namočeným hrachem. Vaříme společně doměkka. Pak vnitřnosti vyjmeme spolu s ostatním masem a zeleninou.
Kapustu nakrájíme na nudličky, stejně jako ostatní zeleninu a vložíme ji zpět do polévky, ze které jsme vyjmuli vyvařený libeček.
Vnitřnosti nakrájíme na proužky, rovněž tak i maso z křídel a spolu s játry rovněž vložíme do polévky.
Housku nakrájíme na kostičky, na tuku osmažíme.
Polévku z husích drůbků podáváme spolu s krutonky z housek.