Polévka z husích drůbků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
0.5 ks kapusta
1 ks houska
1 hrst hrách
1 snítka libeček
1 ks husí drůbky
1 ks husí hlava
1 ks husí křídla
tuk na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si předem namočíme. Očištěné a omyté husí drůbky s hlavou a křídly vaříme ve slané vodě spolu s libečkem.

  2. Játra jemně usekáme a osmahneme na másle.

  3. Zeleninu očistíme, omyjeme a přidáme ji vcelku k poloměkkým drůbkům s namočeným hrachem. Vaříme společně doměkka. Pak vnitřnosti vyjmeme spolu s ostatním masem a zeleninou.

  4. Kapustu nakrájíme na nudličky, stejně jako ostatní zeleninu a vložíme ji zpět do polévky, ze které jsme vyjmuli vyvařený libeček.

  5. Vnitřnosti nakrájíme na proužky, rovněž tak i maso z křídel a spolu s játry rovněž vložíme do polévky.

  6. Housku nakrájíme na kostičky, na tuku osmažíme.

  7. Polévku z husích drůbků podáváme spolu s krutonky z housek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!