Polévka z játrové paštiky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 0.3 l voda 1 l vývar z masoxu 3 lžíce hladká mouka 4 lžíce sladká smetana 150 g játrová paštika podle chuti sůl sekaná petrželka kudrnka příloha osmažené žemle
Postup Polévka z játrové paštiky recept
Postup přípravy receptu
-
Žemle pokrájíme na kostičky a na oleji opražíme. Dáváme je až do hotové polévky.
Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli,přidáme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou. Rozšleháme, přidáme litr vývaru z masoxu a povaříme. Po chvíli přidáme játrovou paštiku, rozkvedláme ji a povaříme. Podle chuti osolíme. Polévku z játrové paštiky můžeme přecedit, pak zjemníme smetanou a ochutíme drobně nakrájenou petrželkou kudrnkou.
Polévku z játrové paštiky podáváme s opraženými kostičkami žemle.