Polévka z játrové paštiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
0.3 l voda
1 l vývar z masoxu
3 lžíce hladká mouka
4 lžíce sladká smetana
150 g játrová paštika
podle chuti
sůl
sekaná petrželka kudrnka
příloha
osmažené žemle

Postup přípravy receptu

  1. Žemle pokrájíme na kostičky a na oleji opražíme. Dáváme je až do hotové polévky.

  2. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli,přidáme mouku a připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou. Rozšleháme, přidáme litr vývaru z masoxu a povaříme. Po chvíli přidáme játrovou paštiku, rozkvedláme ji a povaříme. Podle chuti osolíme. Polévku z játrové paštiky můžeme přecedit, pak zjemníme smetanou a ochutíme drobně nakrájenou petrželkou kudrnkou.

  3. Polévku z játrové paštiky podáváme s opraženými kostičkami žemle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!