Polévka z kuřecích krků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
2 l voda
1 hrst brokolice
petrželová nať
350 g kořenová zelenina
1 ks cibule (velká)
10 ks kuřecí krk
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1-2 kostky slepičí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí krky uvaříme ve vroucí vodě. Zatím si očistíme cibuli a zeleninu a vše nakrájíme nadrobno.

  2. Když je maso měkké, krky vyndáme a necháme trochu vychladnout. Maso z krků obereme.

  3. Ve druhém kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kořenovou zeleninu. Podléváme vývarem z uvařených krků. Když je zelenina poloměkká, přidáme brokolici, petrželku a kostku bujonu. Nakonec přilijeme zbytek vody, vložíme maso z obraných krků, podle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  4. Hotovou polévku podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!