Polévka z kysaného zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce sádlo
150 g klobása
2 lžíce kysaná smetana
1 ks větší cibule
1 lžička mletá paprika
1 špetka mletý kmín
500 g kysané zelí
1 l voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí a klobásku pokrájíme, dáme společně na 30 minut povařit.

  2. Mezitím si připravíme větší cibuli, tu oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nachystáme si sádlo, mletou papriku a hladkou mouku. Cibulku na sádle pouze zpěníme tak, aby zůstala světlá, přidáme mletou papriku dle libosti a chuti (může být sladká i pálivá) a přidáme mouku, kterou smažíme jako jíšku. Potom vše zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme k povařenému zelí s klobásou. Podle chuti přidáme sůl a kmín.

  3. Na závěr přidáme do polévky z kysaného zelí kysanou smetanu nebo kefír, množství dáme opět podle chuti. Polévku z kysaného zelí podáváme samotnou nebo s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!