Polévka z kysaného zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 lžíce sádlo 150 g klobása 2 lžíce kysaná smetana 1 ks větší cibule 1 lžička mletá paprika 1 špetka mletý kmín 500 g kysané zelí 1 l voda nebo vývar
Postup Polévka z kysaného zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí a klobásku pokrájíme, dáme společně na 30 minut povařit.
Mezitím si připravíme větší cibuli, tu oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nachystáme si sádlo, mletou papriku a hladkou mouku. Cibulku na sádle pouze zpěníme tak, aby zůstala světlá, přidáme mletou papriku dle libosti a chuti (může být sladká i pálivá) a přidáme mouku, kterou smažíme jako jíšku. Potom vše zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme k povařenému zelí s klobásou. Podle chuti přidáme sůl a kmín.
Na závěr přidáme do polévky z kysaného zelí kysanou smetanu nebo kefír, množství dáme opět podle chuti. Polévku z kysaného zelí podáváme samotnou nebo s krajícem chleba.