Houstičky z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 2 lžíce máslo 1 ks žloutek 250 ml mléko 1 ks bílek 0,5 kostek droždí mák dýňová semínka 250 g hladká mouka 250 g polohrubá mouka slunečnicová semínka
Postup Houstičky z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny kromě máku a semínek vložíme v obvyklém pořadí do pekárny (lžičku soli vrchovatou, cukru zarovnanou) a necháme zpracovat těsto
Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8 - 10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a upleteme housky. Upletené houstičky necháme ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 minut)
Houstičky potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 minut při 200 °C
Houstičky z domácí pekárny podáváme podle chuti
Do doby přípravy je započítána i doba nutná pro přípravu těsta v pekárně (u mne je to 110 minut).