Veganská polévka s hlívou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 lžíce olej 1 ks cibule 0,25 lžiček rozmarýn 1 ks mrkev 200 g hlíva ústřičná 0,25 lžiček grilovací koření 1 l vroucí voda 1 ks zeleninový bujón 5 ks zelená část pórku 4 lžičky miso
Postup Veganská polévka s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli nakrájíme na kostičky, větší mrkev a červenou řepu na malé hranolky, zelenou část pórku a hlívu na širší nudle (necháme a nakrájíme i tužší části). Česnek nakrájíme na plátky
Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví, pak přidáme hlívu, červenou řepu a pórek a asi minutu restujeme. Poté zalijeme zeleninu s hlívou 1 litrem vroucí vody, přidáme koření, bujon a česnek a vaříme asi 20 minut na mírném ohni
Do hotové polévky si na talíři po částečném schlazení přidáme miso. Je nabité zdravými složkami a obohatí polévku i chuťově. Doporučuji ječmenné, ale vynikající je i rýžové. Do každé porce polévky přidávám necelou čajovou lžičku a mícháním rozpustím. Nikdy se miso nedává do vařící polévky, zničilo by se vše cenné, co v něm fermentací vzniklo
Veganskou polévku s hlívou ihned podáváme k jídlu.