Veganská polévka s hlívou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
1 ks cibule
0,25 lžiček rozmarýn
1 ks mrkev
200 g hlíva ústřičná
0,25 lžiček grilovací koření
1 l vroucí voda
1 ks zeleninový bujón
5 ks zelená část pórku
4 lžičky miso

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli nakrájíme na kostičky, větší mrkev a červenou řepu na malé hranolky, zelenou část pórku a hlívu na širší nudle (necháme a nakrájíme i tužší části). Česnek nakrájíme na plátky

  2. Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví, pak přidáme hlívu, červenou řepu a pórek a asi minutu restujeme. Poté zalijeme zeleninu s hlívou 1 litrem vroucí vody, přidáme koření, bujon a česnek a vaříme asi 20 minut na mírném ohni

  3. Do hotové polévky si na talíři po částečném schlazení přidáme miso. Je nabité zdravými složkami a obohatí polévku i chuťově. Doporučuji ječmenné, ale vynikající je i rýžové. Do každé porce polévky přidávám necelou čajovou lžičku a mícháním rozpustím. Nikdy se miso nedává do vařící polévky, zničilo by se vše cenné, co v něm fermentací vzniklo

  4. Veganskou polévku s hlívou ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!