Cuketové zelí podle Květušky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr sůl 2 ks brambory 3 - 4 lžíce tuk 2 ks cibule 2 ks cuketa ocet 8% 1 lžička drcený kmín
Postup Cuketové zelí podle Květušky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na sádle nebo oleji zesklovatíme nasekanou cibuli, přidáme drcený kmín a cukr. Zamícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme, dokud cibule nezkaramelizuje do medové barvy
Mezitím oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemno. Cukety oloupeme (asi 1 kg) a pokud jsou starší, tak je i podélně rozpůlíme a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Potom cuketu hrubě nastrouháme, zalijeme octovou vodou (na 1 l vody asi 3 lžíce octu) a necháme chvilku (2 - 3 minuty) marinovat
Cuketa se nám nerozvaří a bude křupavá jako skutečné zelí. Potom cuketu scedíme, vmícháme do cibulového základu, osolíme a dusíme asi 20 minut. Přidáme nastrouhané brambory a provaříme. Podle potřeby dochutíme solí, octem a cukrem
Cuketové zelí podle Květušky podáváme jako běžně připravené zelí k různým masům.