Veganská pikantní čočka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 lžic olej
2 ks cibule
400 g čočka
1 ks červená paprika
3 lžíce sterilovaná kukuřice
3 lžíce sterilovaný hrášek
2 lžičky mletá sladká paprika
1 ks oranžová paprika
1 lžička garam masala
3 lžičky koření na grilovanou zeleninu
čertovská omáčka
5 g řasa Kombu

Postup přípravy receptu

  1. Čočku si na 4 - 8 hodin namočíme, zvlášť do hrníčku namočíme řasy. Před vařením vodu z čočky slijeme a dáme ji do čisté vody spolu s řasou a vodou, ve které se namáčela. Vaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli, očištěné papriky a rozetřeme česnek. Sterilovanou zeleninu slijeme

  2. Na oleji orestujeme cibuli s paprikami, restujeme asi 2 minuty, přidáme mletou papriku a koření, zamícháme, zalijeme trochou vody a 2 - 3 minuty dusíme. Nakonec přidáme čertovskou omáčku, kukuřici a hrášek, necháme přejít varem a vmícháme vařenou čočku

  3. Veganskou pikantní čočku podáváme jako samostatné jídlo

  4. Pokud si k tomuto jídlu nedáme pečivo, nenadýmá a netíží v žaludku. Pokud do jídla nedáme mořskou řasu, nevadí to. Dávám ji do luštěnin, protože je velmi obohatí a navíc je chutná. Většinou se pak v jídle ani neobjeví, protože ji sníme jen tak. Stačí ji přidat kousek, už při namáčení hodně zvětší objem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!