Veganská polévka s hlívou a rajčaty recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 2 ks rajčata 1 lžička majoránka 1 ks cibule 1 lžička kmín 1 l voda 1 ks mrkev 200 g hlíva ústřičná 1 lžíce hrubá mouka 0,25 lžiček chilli koření 2 lžičky mletá sladká paprika
Postup Veganská polévka s hlívou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Očistíme si zeleninu, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev na proužky, hlívu a rajčata na plátky
Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví a kmínem. Pak přidáme hlívu, asi minutu restujeme, přidáme koření, rajčata a česnek, promícháme a zalijeme vřelou vodou. Polévku vaříme mírným varem asi 20 minut, až jsou rajčata rozvařená. Pak přidáme lžíci hrubé mouky, převaříme a můžeme podávat
Veganská polévka s hlívou a rajčaty je vynikající, když se podává s nalámanými kousky tvrdých rohlíků, ale je dobrá i samotná.