Veganská polévka s hlívou a rajčaty recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 ks rajčata
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1 lžička kmín
1 l voda
1 ks mrkev
200 g hlíva ústřičná
1 lžíce hrubá mouka
0,25 lžiček chilli koření
2 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si zeleninu, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev na proužky, hlívu a rajčata na plátky

  2. Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví a kmínem. Pak přidáme hlívu, asi minutu restujeme, přidáme koření, rajčata a česnek, promícháme a zalijeme vřelou vodou. Polévku vaříme mírným varem asi 20 minut, až jsou rajčata rozvařená. Pak přidáme lžíci hrubé mouky, převaříme a můžeme podávat

  3. Veganská polévka s hlívou a rajčaty je vynikající, když se podává s nalámanými kousky tvrdých rohlíků, ale je dobrá i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!