Polévka z řapíkatého celeru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 1 lžička máslo 2 ks cibule 1 špetka zázvor pepř 1 lžíce hladká mouka 1 špetka muškátový květ petrželová nať sekaná pažitka 3 řapíky řapíkatý celer 1 kostka zeleninový bujon 3 ks větší brambory 3 ks menší mrkev podle potřeby voda
Postup Polévka z řapíkatého celeru recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno, mrkev a celer nasekáme na kostky. Brambory oloupeme a rozkrájíme.
Veškerou zeleninu kromě brambor osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme přibližně 1,5 l vody, sůl, zeleninový bujon, zázvor a pepř a 5 minut povaříme. Poté přidáme pokrájené brambory a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory a zelenina dost měkké.
V trošce studené vody rozděláme lžíci hladké mouky a necháme v polévce projít varem. Přidáme muškátový květ. Pak vypneme, přidáme posekanou pažitku a petržel, lžičku másla a zamícháme.
Takto připravenou polévku z řapíkatého celeru můžeme podávat.