Polévka z růžičkové kapusty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 500 g brambory 300 g mrkev 400 g klobása 500 g růžičková kapusta mletý černý pepř 0.5 kostky zeleninový bujon 1 lžíce nasekané bylinky
Postup Polévka z růžičkové kapusty recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu očistíme. Mrkve a brambory oškrábeme. Kromě jedné nakrájíme všechny brambory na kostičky. Mrkve nakrájíme na kolečka.
Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přivedeme jej k varu a dáme do ní bujon, zeleninu a brambory. Zeleninu vaříme asi 20 minut.
Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka. Po oněch 20 minutách do vývaru nastrouháme bramboru a přidáme do něj klobásu. Pak vaříme dalších 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem, převaříme.
Polévku s kapustou podáváme posypanou čerstvými bylinkami.