Polévka z uzených kostí a zelí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 ks brambory 2 lžičky majoránka sádlo feferonka 1 ks velká cibule hladká mouka 1 špetka mletý kmín 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 250 g kysané zelí 1 kostka bujon 1 kg uzené kosti
Postup Polévka z uzených kostí a zelí
Postup přípravy receptu
-
Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu doměkka. Kosti necháme vychladnout a potom je obereme
Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Zelí si dáme vařit zvlášť a vaříme skoro doměkka. Když jsou brambory skoro měkké, tak polévku zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky. Polévku provaříme, přidáme obrané maso a uvařené zelí i s vodou, ve kterém se vařilo. Polévku dochutíme solí, bujonem, pepřem a podle chuti feferonkou nebo pálivou paprikou a majoránkou
Polévku z uzených kostí a zelí podáváme s pečivem.