Zapékané mušle Vongole recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
strouhanka
pažitka
tymián
1 ks pórek
0,5 ks mrkev
petržel
mušle
1 ks šalotka
oregano
1 dl bílé víno
olivový olej
1 ks řapíkatý celer
kudrnka
hrubozrnná mořská sůl
kuličky barevného pepře

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme krustu: rozmačkáme jeden stroužek česneku, přidáme sůl a na jemno nasekané bylinky: petržel, oregano, tymián, pažitku a kudrnku. V hmoždíři ingredience spojíme spolu s máslem a trochou strouhanky

  2. Nakrájíme si pórek, šalotku, mrkev a řapíkatý celer a krátce orestujeme na olivovém oleji. Mušle vyndáme z vody. Ty, které se ve vodě nezavřely, vyhodíme, protože by mohly být zkažené

  3. Zbytek mušlí přidáme k zelenině, zalijeme bílým vínem a rychle přivedeme k varu. Potom je hned vyndáme na talíř a vyhodíme naopak ty mušle, které po uvaření zůstaly zavřené

  4. Každou mušli zakryjeme bylinkovou krustou, kterou jsme si připravili na začátku. Předehřejeme gril a mušle zapečeme v malém pekáčku

  5. Mezitím na talíř nasypeme hrubozrnnou mořskou sůl a ozdobíme ji kuličkami barevného pepře. Po pár minutách mušle vyndáme z grilu a nasázíme je na připravenou sůl s kuličkami pepře

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!