Zapékané mušle Vongole recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl máslo strouhanka pažitka tymián 1 ks pórek 0,5 ks mrkev petržel mušle 1 ks šalotka oregano 1 dl bílé víno olivový olej 1 ks řapíkatý celer kudrnka hrubozrnná mořská sůl kuličky barevného pepře
Postup Zapékané mušle Vongole
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme krustu: rozmačkáme jeden stroužek česneku, přidáme sůl a na jemno nasekané bylinky: petržel, oregano, tymián, pažitku a kudrnku. V hmoždíři ingredience spojíme spolu s máslem a trochou strouhanky
Nakrájíme si pórek, šalotku, mrkev a řapíkatý celer a krátce orestujeme na olivovém oleji. Mušle vyndáme z vody. Ty, které se ve vodě nezavřely, vyhodíme, protože by mohly být zkažené
Zbytek mušlí přidáme k zelenině, zalijeme bílým vínem a rychle přivedeme k varu. Potom je hned vyndáme na talíř a vyhodíme naopak ty mušle, které po uvaření zůstaly zavřené
Každou mušli zakryjeme bylinkovou krustou, kterou jsme si připravili na začátku. Předehřejeme gril a mušle zapečeme v malém pekáčku
Mezitím na talíř nasypeme hrubozrnnou mořskou sůl a ozdobíme ji kuličkami barevného pepře. Po pár minutách mušle vyndáme z grilu a nasázíme je na připravenou sůl s kuličkami pepře
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!