Švestkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g máslo
2 ks žloutek
200 ml mléko
15 g droždí
400 g švestky
50 g cukr moučka
40 g cukr krystal
240 g hladká mouka
50 g hrubá mouka
80 g polohrubá mouka
80 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Droždí promícháme se lžící cukru, lžící mouky, třemi lžícemi vlažného mléka a necháme na teplém mítě vykynout

  2. Do mísy prosijeme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, vykynutý kvásek, žloutky, rozehřátou heru a vypracujeme řidší těsto

  3. To nalijeme do vymaštěné koláčové formy, povrch uhladíme a necháme vykynout. Po vykynutí poklademe omytými a osušenými půlkami švestek, posypeme drobenkou a dáme upéci do předehřáté trouby na 180°C asi 35 minut

  4. Podáváme zaprášené moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!