Švestkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 40 g máslo 2 ks žloutek 200 ml mléko 15 g droždí 400 g švestky 50 g cukr moučka 40 g cukr krystal 240 g hladká mouka 50 g hrubá mouka 80 g polohrubá mouka 80 g Hera
Postup Švestkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Droždí promícháme se lžící cukru, lžící mouky, třemi lžícemi vlažného mléka a necháme na teplém mítě vykynout
Do mísy prosijeme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý cukr, vykynutý kvásek, žloutky, rozehřátou heru a vypracujeme řidší těsto
To nalijeme do vymaštěné koláčové formy, povrch uhladíme a necháme vykynout. Po vykynutí poklademe omytými a osušenými půlkami švestek, posypeme drobenkou a dáme upéci do předehřáté trouby na 180°C asi 35 minut
Podáváme zaprášené moučkovým cukrem.