Polévka z vaječné jíšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
5 dkg máslo
voda
5 dkg hladká mouka
1 svazeček kořenová zelenina
5 dkg hrubá krupice
polévkové koření
na ozdobu
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Mouku s krupicí promícháme a osmažíme na tuku. Opražené je zalijeme rozšlehaným vejcem. Smažíme tak, aby se utvořily stejně velké hrudky.

  3. Poté zalijeme vodou, přidáme kostičky zeleniny, ochutíme polévkovým kořením a vaříme, dokud není zelenina měkká.

  4. Polévku z vaječné jíšky servírujeme v miskách a zdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!