Polská polévka z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce ocet
1 lžíce hladká mouka
masový vývar
1 kelímek smetana ke šlehání
2-3 ks červená řepa
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
příloha
2 ks vejce natvrdo
8 lžic šťouchané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupeme, nakrájíme na větší kousky a s vývarem dáme vařit. Jakmile změkne, zesvětlá a obarví vývar, vyndáme ji. Přidáme ocet, pepř, osolíme a podle chuti dochutíme polévkovým kořením.

  2. Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a polévku jí zahustíme. Krátce povaříme.

  3. Do každého talíře dáme kousky řepy, dvě lžíce šťouchaných brambor, přelijeme polévkou a vložíme půlku vajíčka.

  4. Polskou polévku z červené řepy ozdobíme lístečky petrželky a ihned podáváme..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!