Polská polévka z červené řepy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce ocet 1 lžíce hladká mouka masový vývar 1 kelímek smetana ke šlehání 2-3 ks červená řepa mletý černý pepř na ozdobu petrželka příloha 2 ks vejce natvrdo 8 lžic šťouchané brambory
Postup Polská polévka z červené řepy recept
Postup přípravy receptu
-
Řepu oloupeme, nakrájíme na větší kousky a s vývarem dáme vařit. Jakmile změkne, zesvětlá a obarví vývar, vyndáme ji. Přidáme ocet, pepř, osolíme a podle chuti dochutíme polévkovým kořením.
Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a polévku jí zahustíme. Krátce povaříme.
Do každého talíře dáme kousky řepy, dvě lžíce šťouchaných brambor, přelijeme polévkou a vložíme půlku vajíčka.
Polskou polévku z červené řepy ozdobíme lístečky petrželky a ihned podáváme..