Polský chlodnik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
petrželka
kopr
0.5 ks kuře
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek sladká smetana
1-2 ks červená řepa
2 ks vejce natvrdo
3 ks mladá cibulka
1-2 ks čerstvá okurka
ocet nebo citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě uvaříme nastrouhanou červenou řepu i s pokrájeným listím. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Připravíme si očištěnou zeleninu.

  2. Odvar z řepy procedíme a zahustíme smetanou s trochou mouky. Do polévky vložíme tence nakrájené čerstvé okurky, cibulku, kopr, petrželku a na kousky nakrájené kuře, které jsme v jiné nádobě podusili na másle. Přidáme dvě natvrdo vařená pokrájená vejce, přikyselíme podle chuti citronem nebo octem.

  3. Polský chlodnik podáváme. Není-li právě na trhu syrová červená řepa, lze ji nahradit červenou řepou v konzervě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!