Polský chlodnik recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- máslo petrželka kopr 0.5 ks kuře 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek sladká smetana 1-2 ks červená řepa 2 ks vejce natvrdo 3 ks mladá cibulka 1-2 ks čerstvá okurka ocet nebo citronová šťáva
Postup Polský chlodnik recept
Postup přípravy receptu
-
Ve slané vodě uvaříme nastrouhanou červenou řepu i s pokrájeným listím. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Připravíme si očištěnou zeleninu.
Odvar z řepy procedíme a zahustíme smetanou s trochou mouky. Do polévky vložíme tence nakrájené čerstvé okurky, cibulku, kopr, petrželku a na kousky nakrájené kuře, které jsme v jiné nádobě podusili na másle. Přidáme dvě natvrdo vařená pokrájená vejce, přikyselíme podle chuti citronem nebo octem.
Polský chlodnik podáváme. Není-li právě na trhu syrová červená řepa, lze ji nahradit červenou řepou v konzervě.