Pomalu pečená vepřová líčka na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 l vývar 1 ks cibule 1 ks celer sádlo 4 ks mrkev bobkový list nové koření pepř 2 dl červené víno 2 řapíky řapíkatý celer 2 ks vepřová líčka
Postup Pomalu pečená vepřová líčka na víně
Postup přípravy receptu
-
Líčka očistíme, osolíme a osmahneme ze všech stran na sádle nebo olivovém oleji. Jakmile se zatáhnou, vyndáme je
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a řapíkatý celer. Zeleninu restujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, červené víno a chvíli podusíme. Do rendlíku poté vrátíme líčka, doplníme vývarem a kořením (bobkový list, pepř, nové koření) s dáme péct při teplotě 120 °C na 4 hodiny
Pomalu pečená vepřová líčka na víně podáváme se šťouchaným celerem, pokud chceme lowcarb verzi, ale dobře chutnají i s bramborami či jinou oblíbenou přílohou.