Pomalu pečená vepřová líčka na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 l vývar
1 ks cibule
1 ks celer
sádlo
4 ks mrkev
bobkový list
nové koření
pepř
2 dl červené víno
2 řapíky řapíkatý celer
2 ks vepřová líčka

Postup přípravy receptu

  1. Líčka očistíme, osolíme a osmahneme ze všech stran na sádle nebo olivovém oleji. Jakmile se zatáhnou, vyndáme je

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a řapíkatý celer. Zeleninu restujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, červené víno a chvíli podusíme. Do rendlíku poté vrátíme líčka, doplníme vývarem a kořením (bobkový list, pepř, nové koření) s dáme péct při teplotě 120 °C na 4 hodiny

  3. Pomalu pečená vepřová líčka na víně podáváme se šťouchaným celerem, pokud chceme lowcarb verzi, ale dobře chutnají i s bramborami či jinou oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!