Pomalu pečené kuře s dušeným zelím a knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 2 lžíce sůl 1 špetka sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 hrnek mléko 10 dkg tuk 1/2 ks cibule 1 lžíce mouka 1 lžička kmín 1 špetka kmín 2 lžíce voda 1 ks kuře 1 ks prášek do pečiva 2 ks rohlík 2 hrnky polohrubá mouka 2 balení kysané zelí
Postup Pomalu pečené kuře s dušeným zelím a knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Naporcované kuře nebo kuřecí stehna omyjeme a dobře osušíme, nasolíme, posypeme celým kmínem a vložíme do pekáče s kousky tuku. Troubu předehřejeme na cca 150 °C a zakryté pečeme zhruba 2,5 - 3 hodiny. Troubu pokud možno po dobu pečení neotvíráme. Po třech hodinách zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme bez poklice zhruba třicet minut, během kterých maso chytne barvu a utvoří se na něm křupavá kůrčička
Příprava rychlých a jednoduchých houskových knedlíků: Mouku, vejce, mléko, prášek do pečiva, sůl a na malé kousky nakrájené rohlíky smícháme v míse, vytvoříme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Poté tvoříme knedlíky které vaříme 15 - 20 minut v osolené vodě, vyjmeme, propícháme a nakrájíme nití nebo kráječem
Příprava dušeného zelí: Kysané zelí podusíme v kastrolu spolu s nakrájenou cibulí, trochou soli, cukrem a celým kmínem, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě
Pomalu pečené kuře podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.