Pomalu pečené kuře s dušeným zelím a knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
2 lžíce sůl
1 špetka sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 hrnek mléko
10 dkg tuk
1/2 ks cibule
1 lžíce mouka
1 lžička kmín
1 špetka kmín
2 lžíce voda
1 ks kuře
1 ks prášek do pečiva
2 ks rohlík
2 hrnky polohrubá mouka
2 balení kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované kuře nebo kuřecí stehna omyjeme a dobře osušíme, nasolíme, posypeme celým kmínem a vložíme do pekáče s kousky tuku. Troubu předehřejeme na cca 150 °C a zakryté pečeme zhruba 2,5 - 3 hodiny. Troubu pokud možno po dobu pečení neotvíráme. Po třech hodinách zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme bez poklice zhruba třicet minut, během kterých maso chytne barvu a utvoří se na něm křupavá kůrčička

  2. Příprava rychlých a jednoduchých houskových knedlíků: Mouku, vejce, mléko, prášek do pečiva, sůl a na malé kousky nakrájené rohlíky smícháme v míse, vytvoříme vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Poté tvoříme knedlíky které vaříme 15 - 20 minut v osolené vodě, vyjmeme, propícháme a nakrájíme nití nebo kráječem

  3. Příprava dušeného zelí: Kysané zelí podusíme v kastrolu spolu s nakrájenou cibulí, trochou soli, cukrem a celým kmínem, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě

  4. Pomalu pečené kuře podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!