Pomazánka z bílé ředkve recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 0.5 kostky máslo 1 lžíce plnotučná hořčice 10 dkg tvrdý sýr 2 kostky plnotučný tvaroh 0.5 ks ředkev daikon podle chuti bílý jogurt
Postup Pomazánka z bílé ředkve recept
Postup přípravy receptu
-
Bílou ředkev oloupeme a necelou půlku nastrouháme. Množství si upravíme podle své chuti. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a společně s tvrdým sýrem nastrouháme.
V misce rozetřeme půl kostky másla, postupně přidáváme plnotučný tvaroh (kostky nebo vaničky). Variantou základu je přimíchat 1 - 2 kostky taveného sýra. Naředíme 3% dobrým bílým jogurtem a to podle požadované konzistence a hustoty tvarohu. Jde přidat i pár lžiček zakysané smetany. Pro starší děti dochutíme lžící plnotučné hořčice. Nastrouhané ingredience postupně přimícháme do základu. Díky sýru není potřeba pomazánku z ředkve solit.
Pomazánku z bílé ředkve podáváme s pečivem.