Pomazánka z cukety a cibule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cibule
0.3 lžičky tymián
2 ks hřebíček
2 lžíce cukr krupice
100 ml bílé víno
0.3 lžičky mletý bílý pepř
500 g mladá cuketa
podle chuti
sůl
příloha
máslo
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Mladé cukety nakrájíme i se slupkou na tenké plátky. Cibule (i červené) oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli vložíme do hrnce, zalijeme vínem a přidáme cukr, sůl i pepř, tymián i hřebíček. Promícháme a uvedeme do varu. Na mírném ohni dusíme bez pokličky asi 10 minut, aby se víno z části odpařilo.

  3. Pak přisypeme cuketu, přikryjeme pokličkou a za častého míchání dusíme na mírném plameni do rozvaření. Podle chuti pomazánku přisolíme a necháme trochu vychladnout. Hřebíček vyndáme.

  4. Pomazánku z cukety a cibule mažeme v silnější vrstvě na krajíce chleba jemně potřené máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!