Pomazánka z uzené makrely s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 g máslo 3 dl majonéza 4 lžíce plnotučná hořčice 2 ks kyselá okurka 2 lžičky citronová šťáva 1 ks střední cibule 1 dl tatarská omáčka 7 ks vejce natvrdo 1 ks uzená makrela podle chuti sůl
Postup Pomazánka z uzené makrely s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Mezitím začneme s přípravou pomazánky.
Uzenou makrelu vykostíme, stačí jen větší kosti, dáme do mixéru spolu s máslem, plnotučnou hořčicí a rozmixujeme. Mixujeme delší dobu, aby se rozdrtily i drobné kostičky. Přidáme středně velké kyselé okurky a cibuli nakrájené na drobné kostičky, tatarskou omáčku, majonézu, sůl, citronovou šťávu a znovu promixujeme. Jako poslední dáme do mixéru vařená vejce nakrájená na čtvrtky a lehce promixujeme, aby v pomazánce zůstaly kousky vajec. Po promíchání ještě možno dochutit dle vlastní chuti přidáním hořčice, citronové šťávy a soli.
Teď po Velikonocích jsem tento recept na pomazánku z uzené makrely s vejci opravdu využila.