Pomazánka z vajec a tresčích jater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 ks cibule 1 svazek ředkvičky 10 dkg lučina 1 konzerva tresčí jatra na ozdobu bylinky podle chuti súl
Postup Pomazánka z vajec a tresčích jater recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí nastrouháme na hrubém struhadle. Ředkvičky nakrájíme na nudličky a malou cibuli na jemno.
Lučinu utřeme se solí, přidáme vejce, ředkvičky, cibuli, tresčí játra a vše dobře promícháme.
Pomazánku z vajec a tresčích jater mažeme na plátky veky nebo bagety a zdobíme bylinkami podle chuti.
Pomazánka z vajec a tresčích jater je výborná i jako pohoštění pro přátele a hosty při nejrůznějších příležitostech.