Pomerančová tříšť recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
0 l šlehačka
4 lžíce pomerančový likér
5-6 pomeranč s červenou dužninou

Postup přípravy receptu

  1. Cukr svaříme se 4 lžícemi vody a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak jej odstavíme a vmícháme likér.

  2. Pomeranče rozpůlíme, šťávu vymačkáme, přecedíme a 1/2 l jí přidáme k cukru. Tekutinu zmrazíme v ploché misce.

  3. Šťáva začne namrzat nejdříve při okrajích misky. Krystalky stěrkou každou hodinu vmícháme do tekuté části. To opakujeme tak dlouho, až dosáhneme žádoucího zrnění.

  4. Šlehačku ušleháme do krémova. Tříští naplníme vychlazené poháry a přizdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!