Pomerančové rizoto s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
3 ks pomeranč
šafrán
mletý pepř
0.8 l zeleninový vývar
275 g kulatozrnná rýže
300 g lusky cukrového hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče rozdělíme na dílky a zachytíme šťávu. Hráškové lusky omyjeme.

  2. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.

  3. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme rýži a přilijeme šálek vývaru. Tekutinu necháme za stálého míchání odpařit. Šafrán na špičku nože rozpustíme v trošce horké vody a přidáme k pomerančové šťávě.

  4. Když je vývar téměř odpařený, přilijeme další část vývaru smíchanou se šafránovo-pomerančovou šťávou a necháme na mírném plameni povařit. V hrnci by stále mělo být jen tolik tekutiny, aby byla rýže zakryta. Asi po 20 minutách přidáme lusky a 2 minuty společně povaříme. Pak přidáme pomeranče a necháme prohřát.

  5. Pomerančové rizoto s hráškem podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!