Pomerančové rizoto s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 3 ks pomeranč šafrán mletý pepř 0.8 l zeleninový vývar 275 g kulatozrnná rýže 300 g lusky cukrového hrášku
Postup Pomerančové rizoto s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče rozdělíme na dílky a zachytíme šťávu. Hráškové lusky omyjeme.
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
Rozehřejeme máslo a cibuli na něm smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme rýži a přilijeme šálek vývaru. Tekutinu necháme za stálého míchání odpařit. Šafrán na špičku nože rozpustíme v trošce horké vody a přidáme k pomerančové šťávě.
Když je vývar téměř odpařený, přilijeme další část vývaru smíchanou se šafránovo-pomerančovou šťávou a necháme na mírném plameni povařit. V hrnci by stále mělo být jen tolik tekutiny, aby byla rýže zakryta. Asi po 20 minutách přidáme lusky a 2 minuty společně povaříme. Pak přidáme pomeranče a necháme prohřát.
Pomerančové rizoto s hráškem podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.