Pórková polévka s kuskusem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička olej 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks pórek 2 hrstě kuskus 1 l zeleninový vývar podle chuti sůl bylinky mletý pepř
Postup Pórková polévka s kuskusem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibulku oloupeme, nakrájíme a lehce orestujeme na lžičce oleje. Když začne cibulka chytat barvu, přidáme pórek nakrájený na nudličky a restujeme zhruba 2 minuty. Cibuli a pórek zalijeme zeleninovým vývarem. Nejlepší je samozřejmě domácí poctivý zeleninový vývar, ale z časových důvodů se používá i koupený bujon. Já osobně doporučuji gelový bujon od Knorru - stačí cca jedna vanička na 1,5 litru polévky.
Pórkovou polévku osolíme, opepříme a necháme vařit pod pokličkou. Podle chuti je možné přidat i další koření jako např. kořenící směs Horalka (bez konzervantů a solí), libeček, pažitku, petržel.
Po cca 20 minutách můžeme vypnout vařič a do polévky přidat rozšlehané vejce. Vejce rozmícháme nejdřív v hrníčku vidličkou a poté i v hrnci metlou, zabráníme tak vzniku "cucků". Poté přidáme 2 plné hrsti kuskusu a necháme polévku pod pokličkou odstát asi 5 minut.
Takto připravenou pórkovou polévku s kuskusem můžeme podávat.