Pórková polévka s kuskusem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička olej
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks pórek
2 hrstě kuskus
1 l zeleninový vývar
podle chuti
sůl
bylinky
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku oloupeme, nakrájíme a lehce orestujeme na lžičce oleje. Když začne cibulka chytat barvu, přidáme pórek nakrájený na nudličky a restujeme zhruba 2 minuty. Cibuli a pórek zalijeme zeleninovým vývarem. Nejlepší je samozřejmě domácí poctivý zeleninový vývar, ale z časových důvodů se používá i koupený bujon. Já osobně doporučuji gelový bujon od Knorru - stačí cca jedna vanička na 1,5 litru polévky.

  2. Pórkovou polévku osolíme, opepříme a necháme vařit pod pokličkou. Podle chuti je možné přidat i další koření jako např. kořenící směs Horalka (bez konzervantů a solí), libeček, pažitku, petržel.

  3. Po cca 20 minutách můžeme vypnout vařič a do polévky přidat rozšlehané vejce. Vejce rozmícháme nejdřív v hrníčku vidličkou a poté i v hrnci metlou, zabráníme tak vzniku "cucků". Poté přidáme 2 plné hrsti kuskusu a necháme polévku pod pokličkou odstát asi 5 minut.

  4. Takto připravenou pórkovou polévku s kuskusem můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!