Pórková pomazánka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks jablko
2 ks pórek
1 kelímek zakysaná smetana
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší pórky očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nastrouháme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také nastrouháme.

  2. Do mísy dáme připravené suroviny, promícháme a přidáme smetanu. Pórkovou pomazánku ochutíme solí a pepřem podle chuti a necháme vychladit. Pokud připravujeme pomazánku jako salát, přidáme více smetany.

  3. Vychlazenou pórkovou pomazánku s vejci mažeme na bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!