Portugalská játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce sádlo
0.5 kg rajče
500 g játra
6 lžic olivový olej
1 balíček zelené olivy
0.5 kg barevná paprika
podle chuti
sůl
mletý čerstvý pepř
na obalení
6 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Připravené plátky obalíme v hladké mouce a odložíme do chladu.

  2. Cibule oloupeme, a stejně jako očištěné a semínek zbavené papriky, nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme vroucí vodou a sloupneme. Oloupaná rajčata rozpůlíme, vybdlabeme dužinu včetně šťávy a dáme stranou. Zbylá rajčata pokrájíme na kousky.

  3. Olivový olej si rozehřejeme a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme papriky a kousky rajčat. Když papriky změknou, vmícháme odloženou dužinu a šťávu z rajčat, a asi 5 minut vše povaříme. Pak vše propasírujeme do čistého hrnce, zahřejeme a ochutíme solí a čerstvým pepřem.

  4. Na rozpáleném sádle zprudka opečeme připravené plátky jater, hotové osolíme, přendáme na talíře a přelijeme uvařenou omáčkou.

  5. Portugalskou játru servírujeme pokrytou plátky zelených oliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!