Povidlová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
150 g máslo
0.5 balíčku prášek do pečiva
3 lžíce povidla
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
160 g polohrubá mouka
50 g mleté vlašské ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr, máslo, vanilkový cukr a povidla utřeme na hustý krém. Ke krému opatrně vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ořechy.

  2. Povidlovou bábovku upečeme ve vymazané a vysypané formě. Pečeme v dobře vyhřáté troubě.

  3. Povidlová bábovka chutná výborně třeba po obědě ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!