Povidlová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 lžička sůl
1 l voda
10 ks hřebíček
250 g povidla
1 lžíce hladká mouka
175 ml bílý jogurt
1 ks celá skořice
příloha
cukr
rohlík
polévkové těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Do 1 litru vody dáme 1 skořici a 10 hřebíčků. Povaříme, až je vývar zbarvený dohněda. Poté vytáhneme hřebíčky, ty se v hotové polévce hledají těžce, skořice může ve vývaru zůstat. Přidáme povidla a vaříme 10 minut.

  2. Mezitím smícháme bílý jogurt s hladkou moukou tak, abychom směs zhomogenizovali do stavu bezhrudkovitého. Do jogurtu s moukou doporučuji před smícháním s polévkou rozmíchat trochu polévky, aby se ve finální polévce nevytvořily hrudky. Po smíchání přidáme podle chuti cukr a sůl. Podle potřeby povidlovou polévku rozředíme a za občasného míchání povaříme ještě cca 10 minut. Kdo rád kyselejší, může přidat citronovou šťávu.

  3. Povidlovou polévku podáváme s polévkovými těstovinami (pro děti nejlépe písmenka) nebo opraženým rohlíkem se zkaramelizovaným cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!