Povidlová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 lžička sůl 1 l voda 10 ks hřebíček 250 g povidla 1 lžíce hladká mouka 175 ml bílý jogurt 1 ks celá skořice příloha cukr rohlík polévkové těstoviny
Postup Povidlová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Do 1 litru vody dáme 1 skořici a 10 hřebíčků. Povaříme, až je vývar zbarvený dohněda. Poté vytáhneme hřebíčky, ty se v hotové polévce hledají těžce, skořice může ve vývaru zůstat. Přidáme povidla a vaříme 10 minut.
Mezitím smícháme bílý jogurt s hladkou moukou tak, abychom směs zhomogenizovali do stavu bezhrudkovitého. Do jogurtu s moukou doporučuji před smícháním s polévkou rozmíchat trochu polévky, aby se ve finální polévce nevytvořily hrudky. Po smíchání přidáme podle chuti cukr a sůl. Podle potřeby povidlovou polévku rozředíme a za občasného míchání povaříme ještě cca 10 minut. Kdo rád kyselejší, může přidat citronovou šťávu.
Povidlovou polévku podáváme s polévkovými těstovinami (pro děti nejlépe písmenka) nebo opraženým rohlíkem se zkaramelizovaným cukrem.