Pravé české buchty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 lžíce cukr 3 lžíce olej 0 lžiček sůl 1 ks vejce 2 lžíce rum 1 ks žloutek 250 ml mléko 42 g droždí 500 g polohrubá mouka náplň 3 lžíce cukr 1 ks vejce 3 lžíce mléko 250 g tvaroh na potření 0 kostek máslo
Postup Pravé české buchty recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme kvásek. Do hrnku rozdrobíme droždí s 2 lžícemi teplého mléka, lžící cukru a lžící mouky. Polohrubou mouku nasypeme do mísy a přidáme cukr, olej, sůl, vejce a žloutek, teplé mléko, zaděláme vláčné těsto a necháme 1,5 hodiny kynout.
Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a uděláme dlouhý válec, který rozkrojíme na polovinu a každou polovinu ještě na polovinu. Na vále nyní máme 4 díly, každý díl rozdělíme ještě na polovinu. Nyní máme 8 dílů a každý nakrojíme třikrát a máme 24 kousků.
Kousky těsta pomoučníme, protože kousky jsou vláčné a mají tendenci se lepit. Z kousků těsta uděláme placičky, které naplníme tvarohovou náplní. Buchty necháme půl hodiny kynout na vále.
V pekáči rozpustíme tři čtvrtiny kostky másla a lžíci sádla a do teplého tuku sázíme buchty - 4 na šířku a do 6 řad, tj. 24 buchet. Připravené buchty pomašlujeme máslem, které je okolo buchet.
Buchty pečeme cca 30 minut dozlatova v troubě na 180 °C. Poté buchty vyndáme z trouby, pocukrujeme, necháme vychladnout a pomocí nože vyndáváme buchty z pekáče na talíř.
Pravé české buchty podáváme ke snídani nebo svačině s kávou nebo čajem. Buchty zůstanou velmi vláčné 3 dny.