Pravé české buchty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžíce cukr
3 lžíce olej
0 lžiček sůl
1 ks vejce
2 lžíce rum
1 ks žloutek
250 ml mléko
42 g droždí
500 g polohrubá mouka
náplň
3 lžíce cukr
1 ks vejce
3 lžíce mléko
250 g tvaroh
na potření
0 kostek máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kvásek. Do hrnku rozdrobíme droždí s 2 lžícemi teplého mléka, lžící cukru a lžící mouky. Polohrubou mouku nasypeme do mísy a přidáme cukr, olej, sůl, vejce a žloutek, teplé mléko, zaděláme vláčné těsto a necháme 1,5 hodiny kynout.

  2. Na pomoučněný vál vyklopíme těsto a uděláme dlouhý válec, který rozkrojíme na polovinu a každou polovinu ještě na polovinu. Na vále nyní máme 4 díly, každý díl rozdělíme ještě na polovinu. Nyní máme 8 dílů a každý nakrojíme třikrát a máme 24 kousků.

  3. Kousky těsta pomoučníme, protože kousky jsou vláčné a mají tendenci se lepit. Z kousků těsta uděláme placičky, které naplníme tvarohovou náplní. Buchty necháme půl hodiny kynout na vále.

  4. V pekáči rozpustíme tři čtvrtiny kostky másla a lžíci sádla a do teplého tuku sázíme buchty - 4 na šířku a do 6 řad, tj. 24 buchet. Připravené buchty pomašlujeme máslem, které je okolo buchet.

  5. Buchty pečeme cca 30 minut dozlatova v troubě na 180 °C. Poté buchty vyndáme z trouby, pocukrujeme, necháme vychladnout a pomocí nože vyndáváme buchty z pekáče na talíř.

  6. Pravé české buchty podáváme ke snídani nebo svačině s kávou nebo čajem. Buchty zůstanou velmi vláčné 3 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!