Krůtí prsíčka s tvarohovou nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 300 g hrášek sůl 3 lžíce máslo 2 ks paprika 2 ks paprika 1 ks žloutek 1 sklenice voda 200 g mrkev 1 ks brokolice 3 - 4 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka 100 ml smetana ke šlehání 2 svazky petrželová nať 200 g netučný tvaroh jarní cibulka mletý černý pepř 1,3 kg krůtí prsa 1 sklenice bílé suché víno
Postup Krůtí prsíčka s tvarohovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Papriky použijeme červené nebo žluté. Dvě papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno, ale pár snítek si necháme na ozdobu. Tvaroh utřeme se 2 lžícemi plnotučné hořčice a žloutkem. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme papriku a petrželovou nať a dobře promícháme
Maso omyjeme a osušíme. Nařízneme hlubokou kapsu, kterou naplníme tvarohovou nádivkou a sepneme dřevěnými párátky. Krůtí prsíčka s tvarohovou nádivkou položíme na plech a polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla nebo tuku. Maso vložíme péct do silně rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 75 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení maso podlijeme vínem a sklenicí vody
Vypečenou šťávu z masa scedíme, promícháme se šlehačkou a uvedeme do varu. Mouku rozmícháme v troše vody a omáčku zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a zbytkem hořčice
Zbylé papriky a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Mladou mrkev vaříme 15 minut v osolené vodě. Po 5 minutách přidáme papriku, po 10 minutách hrášek a brokolici a vaříme doměkka. Zeleninu scedíme. Scezenou zeleninu krátce osmahneme na lžíci másla nebo tuku
Krůtí prsíčka s tvarohovou nádivkou podáváme teplá s připravenou zeleninou a zdobíme petrželovou natí a jarní cibulkou. Pokud nám zelenina jako příloha nestačí, můžeme si k tomu dopřát i další přílohu, třeba vařené brambory.