Krůtí prsíčka s tvarohovou nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

300 g hrášek
sůl
3 lžíce máslo
2 ks paprika
2 ks paprika
1 ks žloutek
1 sklenice voda
200 g mrkev
1 ks brokolice
3 - 4 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
2 svazky petrželová nať
200 g netučný tvaroh
jarní cibulka
mletý černý pepř
1,3 kg krůtí prsa
1 sklenice bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Papriky použijeme červené nebo žluté. Dvě papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno, ale pár snítek si necháme na ozdobu. Tvaroh utřeme se 2 lžícemi plnotučné hořčice a žloutkem. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme papriku a petrželovou nať a dobře promícháme

  2. Maso omyjeme a osušíme. Nařízneme hlubokou kapsu, kterou naplníme tvarohovou nádivkou a sepneme dřevěnými párátky. Krůtí prsíčka s tvarohovou nádivkou položíme na plech a polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla nebo tuku. Maso vložíme péct do silně rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 75 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení maso podlijeme vínem a sklenicí vody

  3. Vypečenou šťávu z masa scedíme, promícháme se šlehačkou a uvedeme do varu. Mouku rozmícháme v troše vody a omáčku zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a zbytkem hořčice

  4. Zbylé papriky a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Mladou mrkev vaříme 15 minut v osolené vodě. Po 5 minutách přidáme papriku, po 10 minutách hrášek a brokolici a vaříme doměkka. Zeleninu scedíme. Scezenou zeleninu krátce osmahneme na lžíci másla nebo tuku

  5. Krůtí prsíčka s tvarohovou nádivkou podáváme teplá s připravenou zeleninou a zdobíme petrželovou natí a jarní cibulkou. Pokud nám zelenina jako příloha nestačí, můžeme si k tomu dopřát i další přílohu, třeba vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!