Pravé slovenské langoše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- česnek kečup strouhaný sýr rostlinný olej na smažení těsto 1 lžička sůl 1 ks vejce 2 dl mléko 3 dkg kvasnice 1 kg hladká mouka 1 lžička jedlá soda 0 l kefírové mléko
Postup Pravé slovenské langoše recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek z vlažného mléka a kvasnic, potom přidáme kefír, vejce, sůl a sodu a nakonec hladkou mouku, zaděláme těsto, které necháme v ledničce alespoň 6 hodin vykynout.
Z těsta si děláme bochánky, které vyhazujeme na vál a necháme na vále opět vykynout.
Do hrnce nebo do hlubší pánve si připravíme olej. Takové množství, aby v něm langoše plavaly.
Až je olej rozehřátý, tak začneme langoše smažit - každý bochánek před smažením v ruce trochu roztáhneme. Osmažíme po obouch stranách dozlatova.
Podáváme nejčastěji s česnekem, kečupem a tvrdým sýrem.
Z této dávky uděláme asi 25 - 30 langošů. Můžeme si připravit vždy čerstvé, protože těsto může zůstat v ledničce klidně i týden.