Pravé slovenské langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
kečup
strouhaný sýr
rostlinný olej na smažení
těsto
1 lžička sůl
1 ks vejce
2 dl mléko
3 dkg kvasnice
1 kg hladká mouka
1 lžička jedlá soda
0 l kefírové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z vlažného mléka a kvasnic, potom přidáme kefír, vejce, sůl a sodu a nakonec hladkou mouku, zaděláme těsto, které necháme v ledničce alespoň 6 hodin vykynout.

  2. Z těsta si děláme bochánky, které vyhazujeme na vál a necháme na vále opět vykynout.

  3. Do hrnce nebo do hlubší pánve si připravíme olej. Takové množství, aby v něm langoše plavaly.

  4. Až je olej rozehřátý, tak začneme langoše smažit - každý bochánek před smažením v ruce trochu roztáhneme. Osmažíme po obouch stranách dozlatova.

  5. Podáváme nejčastěji s česnekem, kečupem a tvrdým sýrem.

  6. Z této dávky uděláme asi 25 - 30 langošů. Můžeme si připravit vždy čerstvé, protože těsto může zůstat v ledničce klidně i týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!