Pražma na bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 500 g brambory 2 ks citron 6 lžic olivový olej 4 větvičky čerstvý tymián 2 větvičky čerstvý rozmarýn 2 ks pražma královská 4 stroužky česnek naložený v chilli oleji
Postup Pražma na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Pražmu omyjeme, osušíme a vložíme do jenské mísy. Zvenku i zevnitř pražmu osolíme. Citron omyjeme, osušíme a pokrájíme na kolečka. Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky
Velký plát dvou vrstev alobalu potřeme olejem a na alobal uložíme pokrájené brambory. Brambory osolíme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Na brambory položíme plátky citronu a na citron položíme pražmu
Do pražmy vložíme dva stroužky očištěného česneku marinovaného v chilli oleji. Mám vlastní naložený česnek, kdo ho nemá, použije jen obyčejný česnek. Na pražmu položíme kolečka citronu a větvičku rozmarýnu. Pražmu polijeme olivovým olejem a dobře zabalíme do alobalu
Zabalenou pražmu na bylinkách pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
Upečenou kůži odstraníme a přímo v alobale na jenské míse upečenou pražmu podáváme. Pražma je velmi chutná mořská ryba s jemným bílým a mírně tučným masem a jen s malým množstvím kostí. Výhodou této přípravy je jednoduchost, všechno se upeče spolu a maso má příjemnou chuť citronu, bylinek a česneku.