Pražma na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 větvičky rozmarýn 1 - 2 ks citron 100 ml olivový olej 1 špetka mletá sladká paprika mletý černý pepř 4 ks pražma
Postup Pražma na grilu
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a do kůže uděláme ostrým nožem několik šikmých zářezů. Citron nakrájíme na plátky. Olivový olej promícháme s paprikou
Celou rybu, včetně dutiny břišní, řádně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Každou pražmu naplníme 2 plátky citronu, větvičkou rozmarýnu a pevně uzavřeme do alobalu. Takto připravené ryby necháme několik hodin odležet v chladu
Alobalové balíčky s rybou grilujeme při střední teplotě z každé strany přibližně 10 - 15 minut
Grilovanou pražmu podáváme se zeleninovými saláty, omáčkami a pečivem.