Přírodní vepřový řízek s kunovjankou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg šunka 10 dkg uzený sýr 4 plátky vepřová pečeně bez kosti 1 sklenice kunovjanka 4 špetky koření na vepřovou pečeni podle chuti 10 kapek sójová omáčka 1 špetka mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Přírodní vepřový řízek s kunovjankou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, okořeníme pepřem a kořením na vepřovou pečeni. Koření obsahuje sůl, proto není potřeba dále solit. Pokapeme olejem a necháme odležet podle časových možností. Já osobně, pokud plánuji připravovat toto jídlo, naložím si maso předchozí den, ale není to podmínkou.
Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a maso orestujeme z obou stran. Když se maso zatáhne, přidáme kunovjanku zbavenou nálevu a dále restujeme. Pokud je i zelenina lehce orestovaná, přidáme sójovou omáčku, promícháme zeleninu a naposledy otočíme maso. Na plátky masa položíme šunku, zasypeme zeleninou a na vrch dáme uzený sýr. Když sýr povolí, hezky se vytvaruje po zelenině a my můžeme podávat.
Přírodní vepřový řízek s kunovjankou podáváme s hranolky. Podle chuti je možné přidat i tatarku, ale jelikož je z masa dostatek sosu, není potřeba.