Pruhované řezy z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 lžic olej
6 lžic olej
3 ks vejce
3 ks vejce
250 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček prášek do pečiva
120 g cukr krupice
120 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
140 g hladká mouka
140 g hladká mouka
6 lžic horká voda
6 lžic horká voda
1 balíček vanilkový pudink
čokoládová poleva
1 balíček čokoládový pudink
1 plechovka slazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

  1. Slazené kondenzované mléko v nepoškozené plechovce ponoříme do vroucí vody a 2 hodiny vaříme. Poté necháme vychladnout

  2. Připravíme si větší mísu, ve které si bez umývání postupně připravíme obě těsta. Rozklepneme do ní vejce, přidáme cukry a našleháme. Zašleháme do směsi vanilkový pudink, po lžících všleháme střídavě olej a horkou vodu. Když vznikne pěna, lehce vmícháme mouku a kypřící prášek. Hotové těsto nalijeme do pekárny, program pečení nastavíme na 50 minut a upečeme. Na konci pečení vyzkoušíme špejlí, a pokud je potřeba, dopečeme. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout

  3. Před dopečením si stejným způsobem jako těsto 1 připravíme i těsto 2, pouze pudink způsobí, že nám vznikne tmavé těsto. Také jej nalijeme do pekárny, nastavíme na 50 minut a stejným postupem upečeme. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout

  4. Na vále oba upečené a vychladlé hranoly rozkrájíme na plátky

  5. Vychladlé kondenzované mléko vyšleháme s máslem do hladkého krému. Vzniklým krémem spojujeme střídavě světlý a tmavý plátek korpusu do dlouhého hada. Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Vychlazený krájíme šikmým řezem a servírujeme

  6. Pruhované řezy z domácí pekárny chutnají úžasně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!