Pštrosí steak se šafránovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžička máslo 1 dl smetana šafrán brandy drcený barevný pepř 200 g pštrosí maso
Postup Pštrosí steak se šafránovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Řezy z pštrosího filé naklepeme, osolíme a ochutíme drceným pepřem. Potřeme je olejem, pokapeme brandy a dáme odležet.
Ve vlažné vodě vyluhujeme šafrán. Přidáme do šlehačky, osolíme a vaříme do zhoustnutí.
Maso vložíme do rozpáleného oleje, zprudka opečeme a uložíme na chvilku na teplé místo. Do výpeku přidáme máslo, promícháme a prohřejeme.
Pštrosí steak dáme na nahřátý talíř, přelijeme výpekem. Podáváme se šafránovou omáčkou. Pštrosí steak se šafránovou omáčkou ihned podáváme.