Pštrosí steak se šafránovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička máslo
1 dl smetana
šafrán
brandy
drcený barevný pepř
200 g pštrosí maso

Postup přípravy receptu

  1. Řezy z pštrosího filé naklepeme, osolíme a ochutíme drceným pepřem. Potřeme je olejem, pokapeme brandy a dáme odležet.

  2. Ve vlažné vodě vyluhujeme šafrán. Přidáme do šlehačky, osolíme a vaříme do zhoustnutí.

  3. Maso vložíme do rozpáleného oleje, zprudka opečeme a uložíme na chvilku na teplé místo. Do výpeku přidáme máslo, promícháme a prohřejeme.

  4. Pštrosí steak dáme na nahřátý talíř, přelijeme výpekem. Podáváme se šafránovou omáčkou. Pštrosí steak se šafránovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!