Pštrosí vejce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1 ks vejce strouhanka 50 ml mléko majoránka pepř mletý 1 ks rohlík 1-2 lžíce hladká mouka 400 g mleté maso (míchané
Postup Pštrosí vejce recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce dáme vařit natvrdo. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme jej rozmočit v mléce. Mléko podle potřeby dolijeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Mleté maso smícháme s rohlíkem, přidáme syrové vejce, hladkou mouku, česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme a nakonec ji spojíme strouhankou. Směs pořádně promícháme. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Každé vejce zabalíme do masové směsi a obalíme ve strouhance.
Na pánvi si rozpálíme olej a vejce na něm pomalu restujeme.
Hotová vejce po délce rozřízneme, posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.