Pštrosí vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 ks vejce
strouhanka
50 ml mléko
majoránka
pepř mletý
1 ks rohlík
1-2 lžíce hladká mouka
400 g mleté maso (míchané

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dáme vařit natvrdo. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme jej rozmočit v mléce. Mléko podle potřeby dolijeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Mleté maso smícháme s rohlíkem, přidáme syrové vejce, hladkou mouku, česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme a nakonec ji spojíme strouhankou. Směs pořádně promícháme. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Každé vejce zabalíme do masové směsi a obalíme ve strouhance.

  3. Na pánvi si rozpálíme olej a vejce na něm pomalu restujeme.

  4. Hotová vejce po délce rozřízneme, posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!