Pstruh s bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 lžička tymián 4 ks mrkev 4 ks pstruh 4 cl bílé víno 8 lžic olivový olej 1 svazeček petrželová nať 1 lžička provensálské koření
Postup Pstruh s bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy, počítáme jednoho pstruha na osobu, vykucháme, řádně omyjeme a necháme osušit.
Připravíme zeleninu: mrkev a česnek nakrájíme na drobné plátky. Petrželku nasekáme nadrobno. Na jednoho pstruha počítáme jeden stroužek česneku a jednu menší mrkev.
Na pánvi necháme rozpálit asi pět lžic olivového oleje, poté do něj vložíme připravenou zeleninu, přidáme tymián a provensálské koření, případně i sušenou petrželovou nať a necháme orestovat do zlatavě hněda, posléze přidáme i čerstvou petrželku.
Pstruhy osolíme z obou stran i zevnitř a položíme je na pánev na orestovanou zeleninu a necháme několik minut péci z jedné strany. Poté je obrátíme a opět necháme několik minut péci. Nakonec přilijeme do pánve bílé víno a necháme pstruhy ještě asi deset minut dusit na nezakryté pánvi.
Pstruha s bylinkami podáváme na vyhřátý talíř, přílohou můžou být vařené brambory nebo bílé pečivo. Pstruhy s bylinkami podáváme teplé.