Pstruh s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 lžička tymián
4 ks mrkev
4 ks pstruh
4 cl bílé víno
8 lžic olivový olej
1 svazeček petrželová nať
1 lžička provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy, počítáme jednoho pstruha na osobu, vykucháme, řádně omyjeme a necháme osušit.

  2. Připravíme zeleninu: mrkev a česnek nakrájíme na drobné plátky. Petrželku nasekáme nadrobno. Na jednoho pstruha počítáme jeden stroužek česneku a jednu menší mrkev.

  3. Na pánvi necháme rozpálit asi pět lžic olivového oleje, poté do něj vložíme připravenou zeleninu, přidáme tymián a provensálské koření, případně i sušenou petrželovou nať a necháme orestovat do zlatavě hněda, posléze přidáme i čerstvou petrželku.

  4. Pstruhy osolíme z obou stran i zevnitř a položíme je na pánev na orestovanou zeleninu a necháme několik minut péci z jedné strany. Poté je obrátíme a opět necháme několik minut péci. Nakonec přilijeme do pánve bílé víno a necháme pstruhy ještě asi deset minut dusit na nezakryté pánvi.

  5. Pstruha s bylinkami podáváme na vyhřátý talíř, přílohou můžou být vařené brambory nebo bílé pečivo. Pstruhy s bylinkami podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!