Raci vaření recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
- - sůl
- - petrželka
1 ks cibule
0.3 l voda
- - pepř mletý
2 kg raci
2-3 lžíce olej olivový
- - list bobkový
0.2 l ocet vinný

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté raky vložíme do hlubokého hrnce. Zvlášť svaříme vodu s octem pepřem, solí, bobkovým listem a celou cibulí. Horkým nálevem zalijeme raky, promícháme a necháme vařit 10-15 minut, až docela zčervenají. Pak je vyjmeme, polijeme olejem smíchaným s nasekaným česnekem a petrželkou, promícháme, potřeseme mísou, necháme chvíli odležet a pak podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!