Ragú polévka s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg hrášek
15 dl vývar
6 dkg máslo
10 dkg květák
6 dkg hladká mouka
0 l smetana ke šlehání
30 dkg telecí maso
10 dkg kořenová zelenina
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř
těsto
5 dkg strouhanka
1 ks žloutek
2 lžíce mléko
5 dkg veka
podle potřeby
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě s kořenovou zeleninou (mrkev, petržel, celer) uvaříme telecí nebo kuřecí maso. Zvlášť uvaříme nepříliš doměkka květák rozebraný na malé růžičky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem z masa a necháme alespoň půl hodiny vařit. Potom přidáme smetanu, převaříme, přecedíme, vložíme nakrájené maso, květák a sterilovaný hrášek bez nálevu. Na talíři ozdobíme petrželkou a přidáme knedlíčky.

  3. Oloupanou veku nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutkem, solí, pepřem a případně nastrouhaným muškátovým květem. Přidáme veku, nasekanou petrželku a strouhanku. Množství strouhanky je orientační, řídíme se podle hustoty těsta.

  4. Z těsta tvoříme malé knedlíčky (asi 10 g), které vkládáme do vroucí vody. Knedlíčky vaříme asi 3 minuty, potom je scedíme a propláchneme studenou vodou, aby ztuhly. Můžeme je uchovat v teplém vývaru.

  5. Ragú polévku s knedlíčky ihned podáváme na stůl a vychutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!