Ragú polévka s knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg hrášek 15 dl vývar 6 dkg máslo 10 dkg květák 6 dkg hladká mouka 0 l smetana ke šlehání 30 dkg telecí maso 10 dkg kořenová zelenina podle chuti sůl muškátový květ mletý černý pepř těsto 5 dkg strouhanka 1 ks žloutek 2 lžíce mléko 5 dkg veka podle potřeby čerstvá petrželka
Postup Ragú polévka s knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě s kořenovou zeleninou (mrkev, petržel, celer) uvaříme telecí nebo kuřecí maso. Zvlášť uvaříme nepříliš doměkka květák rozebraný na malé růžičky. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno.
Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem z masa a necháme alespoň půl hodiny vařit. Potom přidáme smetanu, převaříme, přecedíme, vložíme nakrájené maso, květák a sterilovaný hrášek bez nálevu. Na talíři ozdobíme petrželkou a přidáme knedlíčky.
Oloupanou veku nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutkem, solí, pepřem a případně nastrouhaným muškátovým květem. Přidáme veku, nasekanou petrželku a strouhanku. Množství strouhanky je orientační, řídíme se podle hustoty těsta.
Z těsta tvoříme malé knedlíčky (asi 10 g), které vkládáme do vroucí vody. Knedlíčky vaříme asi 3 minuty, potom je scedíme a propláchneme studenou vodou, aby ztuhly. Můžeme je uchovat v teplém vývaru.
Ragú polévku s knedlíčky ihned podáváme na stůl a vychutnáváme.