Ragú z drůbežích jater a rajčátek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl sůl 2 lžíce máslo 1 lžička majoránka 2 ks cibule voda 1 balíček těstoviny 2 lístky bobkový list mletý bílý pepř 500 g drůbeží játra 8 ks cherry rajčátka 8 ks malá rajčátka (žlutá, hruštičky)
Postup Ragú z drůbežích jater a rajčátek
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Česnek utřeme
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do rozehřátého másla. Pomalu je opékáme, přidáme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli a rajčátka nakrájená na čtvrtky. Ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a utřeným česnekem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut
Těstoviny vložíme do mírně osolené vroucí vody a uvaříme "al dente". Scedíme a necháme okapat
Ragú z drůbežích jater a rajčátek rozdělíme na talíře, podle chuti posypeme majoránkou a podáváme s těstovinami (vřetena, kolínka).