Ragú z drůbežích jater a rajčátek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
sůl
2 lžíce máslo
1 lžička majoránka
2 ks cibule
voda
1 balíček těstoviny
2 lístky bobkový list
mletý bílý pepř
500 g drůbeží játra
8 ks cherry rajčátka
8 ks malá rajčátka (žlutá, hruštičky)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Česnek utřeme

  2. Játra očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do rozehřátého másla. Pomalu je opékáme, přidáme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli a rajčátka nakrájená na čtvrtky. Ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a utřeným česnekem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut

  3. Těstoviny vložíme do mírně osolené vroucí vody a uvaříme "al dente". Scedíme a necháme okapat

  4. Ragú z drůbežích jater a rajčátek rozdělíme na talíře, podle chuti posypeme majoránkou a podáváme s těstovinami (vřetena, kolínka).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!