Ragú z jihočeského sumce marinovaného v mléce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 70 g máslo 200 g mrkev 50 ml bílé víno 50 ml smetana ke šlehání 100 g jarní cibulka 150 g fazolové lusky 200 ml mléko plnotučné 400 g pohankové nudle 600 g filety sumce bez kůže podle potřeby sůl pepř
Postup Ragú z jihočeského sumce marinovaného v mléce recept
Postup přípravy receptu
-
Filet sumce naložíme na 24 hodin do mléka. Poté vyjmeme, osušíme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na másle. Maso vyjmeme z pánve, vložíme pokrájenou zeleninku a cibulku, orestujeme, zastříkneme bílým vínem, lehce svaříme, vložíme sumce, zalijeme čerstvou smetanou, rychle povaříme do zhoustnutí a dochutíme.
Pohankové nudle uvaříme v osolené vodě, zcedíme a promícháme se sekanou plochou petrželkou.
Na talíři uděláme hnízdo z nudlí a přidáme ragú z jihočeského sumce.