Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 6 ks rajče 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 1 hrst naťová cibulka 2 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 200 g smetanový tavený sýr 1 kelímek Gervais original
Postup Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme tuňákovou pomazánku. Tuňáka necháme okapat. Naťovou cibulku nasekáme nadrobno. Uvařená vejce nastrouháme najemno. V míse prošleháme roztíratelný smetanový sýr a žervé dohladka. Pak vmícháme okapaného tuňáka a nastrouhaná vejce. Pomazánku osolíme, opeříme a nakonec přidáme nasekanou naťovou cibulku. (Část zelené natě odložíme stranou na ozdobu.) Krémovou tuňákovou pomazánku necháme v chladu asi 20 minut rozležet
Větší rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřky vydlabaných rajčat lehce osolíme a naplníme krémovou tuňákovou pomazánkou
Rajčata plněná tuňákovou pomazánkou ozdobíme cibulkovou natí a podáváme na listech salátu. Vhodnou přílohou je pečivo a opečené toasty. Pomazánka chutná i natřená na pečivu s plátkem rajčete, v tom případě podáváme jako svačinku.