Rajčatová omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 stroužky česnek
4 ks rajče
1 lžíce olej na smažení
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
5 lístků čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata sloupneme ze slupky a nakrájíme na malé kostky. Nejsnadněji to půjde, pokud je zalijeme vroucí vodou, počkáme až slupka praskne (asi 2 minuty) a pak je rychle zchladíme.

  2. Oloupaný česnek nakrájený na plátečky osmahneme na oleji a přihodíme rajčata. Pod pokličkou za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Podle toho, zda chceme omáčku jemnou nebo s kousky rajčat. Ke konci vaření podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Nakonec rajčatovou omáčku ozdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!