Rajčatové těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 kg rajče
1 špetka provensálské koření
20 dkg balkánský sýr
1 ks červená cibule
na ozdobu
1 balíček sýr na těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata povaříme krátce ve vodě, abychom je potom lehce oloupali. Po oloupání z rajčat vymačkáme semínka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Balkánský sýr nastrouháme.

  2. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme rajčata, česnek a balkánský sýr. Směs vaříme asi 15 minut a dochutíme provensálským kořením. Nesolíme, protože balkánský sýr je dost slaný. Mezitím si uvaříme těstoviny.

  3. Rajčatové těstoviny podáváme posypané sýrem na těstoviny. Dá se běžně koupit strouhaný pod názvem Formaggio per pasta nebo Cheese for pasta a stojí pár korun.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!