Rajčatový kečup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg cukr 10 stroužků česnek 5 lžic sůl 0 l ocet 500 g cibule 1 kg jablko 3 kg rajče 5 ks bobkový list 0 lžic nové koření 0 lžic mletá skořice 5 ks červená paprika 1 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletá pálivá paprika
Postup Rajčatový kečup recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, jablka, cibuli, česnek a papriky očistíme a podle potřeby oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme a přidáme 5 kousků bobkového listu. Vše dáme do velkého kastrolu nebo pekáče a necháme rozpékat 45 minut při 180 - 200°C, dle potřeby teplotu snížíme. Občas zamícháme.
Do propečené směsi přidáme sůl, cukr, ocet a ostatní koření, zamícháme a dopékáme ještě 20 minut. Horkou směs na kečup rozmixujeme.
Rajčatový kečup plníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru nebo sterilujeme.
Rajčatový kečup podáváme podle chuti. Na topinky, k těstovinám, do omáček, apod.