Rajská omáčka od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
3 ks cibule
hovězí vývar
5 ks hovězí plátek
4-5 konzerv rajský protlak
1 sklenice sladký kečup
5 kuliček celý černý pepř
10 kuliček celé nové koření
podle chuti
2 lžíce cukr
tmavá hotová jíška
podle potřeby
sůl
1-2 ks bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci dáme vařit maso doměkka. Až bude hotové, tak si v jiném hrnci uděláme základ omáčky. Vývar nevyléváme, upotřebíme jej v omáčce.

  2. Cibule očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Směs osmažíme a přidáme 2 lžíce cukru. Restujeme, až cukr zkaramelizuje. Poté podlijeme vývarem a dáme 4 konzervy protlaku. Omáčku necháme povařit, poté dolijeme zbytek vývaru. Vlijeme velký kečup, povaříme a dochutíme cukrem a solí. Chuť musí být pokaždé jiná - jednou sladká, nakyslá, slaná. Jestli bude potřeba, přidáme ještě protlak. Rajskou omáčku povaříme a zahustíme.

  3. Rajskou omáčku přecedíme, abychom se zbavili cibule a koření. Do hotové omáčky dáme maso a už jen krátce povaříme.

  4. Rajskou omáčku podáváme s masem. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže nebo knedlíky. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!