Rajská polévka s vývarem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 dkg máslo 40 dkg rajčata 5 dkg rýže 2 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 3 dkg hladká mouka 6 dl hovězí vývar 4 kuličky celý černý pepř
Postup Rajská polévka s vývarem recept
Postup přípravy receptu
-
Asi 40 dkg rajčat nakrájíme na kousky a 20 minut vaříme v osolené vodě s novým kořením, bobkovými listy a celým černým pepřem.
V hrnci uděláme dozlatova zásmažku z másla a hladké mouky. Pak zásmažku zalijeme hovězím vývarem a mícháme, aby tam nebyly hrudky.
Do této směsi poté propasírujeme rozvařená rajčata a nasypeme 5 dkg rýže a vaříme, až bude rýže měkká. Polévku lze místo rýže doplnit třeba nudlemi nebo noky z mouky a vajec, které nastrouháme do polévky a asi 10 minut povaříme.
Rajskou polévku s vývarem podáváme teplou.