Rajská polévka s vývarem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 dkg máslo
40 dkg rajčata
5 dkg rýže
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
3 dkg hladká mouka
6 dl hovězí vývar
4 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Asi 40 dkg rajčat nakrájíme na kousky a 20 minut vaříme v osolené vodě s novým kořením, bobkovými listy a celým černým pepřem.

  2. V hrnci uděláme dozlatova zásmažku z másla a hladké mouky. Pak zásmažku zalijeme hovězím vývarem a mícháme, aby tam nebyly hrudky.

  3. Do této směsi poté propasírujeme rozvařená rajčata a nasypeme 5 dkg rýže a vaříme, až bude rýže měkká. Polévku lze místo rýže doplnit třeba nudlemi nebo noky z mouky a vajec, které nastrouháme do polévky a asi 10 minut povaříme.

  4. Rajskou polévku s vývarem podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!